AgendaDe verenigingLid wordenSponsorsFoto'sArchiefKontaktLeden

| Home | jaaragenda | Nieuws |

Nieuws

7 Leerlingen van Muziekvereniging Euterpe doen mee aan Play Inn Zierikzee.

Zaterdag 8 februari was er door de Zeeuwse Muziek Bond een Jeugd Play Inn georganiseerd in Zierikzee. 7 leerlingen van de samenspelgroep van Muziekvereniging Euterpe (2 baritons, 2 trompetten, bugel, sax, slagwerker) hadden zich daarvoor opgegeven. Deze jeugdactiviteit is bijzonder geschikt voor de teambuilding van de samenspelgroep!

Om 9.30 werd iedereen in de school “Pontes Pieter Zeeman” verwacht. In totaal waren er 50 leerlingen uit de regio Zeeland naar Zierikzee gekomen om een hele dag te musiceren.
De gehele dag stond het orkest onder leiding van Ivo Kouwenhoven, componist en dirigent. Ivo is een veel gevraagd dirigent voor jeugd Play Inn’s. Speciaal voor deze gelegenheid had hij een eigen compositie meegebracht “Ik heb een melodietje in mijn hoofd”.  De hele dag hebben de kinderen daaraan gerepeteerd. Tussendoor heeft Ivo ook nog diverse dingen aan de orde gebracht: Hoe werkt een ventiel? Hoe werkt een doedelzak? Sax en trompet spelen op een tuinslang enz. Kortom naast muziek spelen was het ook nog een leerzame dag.

Om 15.00 was het afsluitende optreden van dit 50 man sterke jeugdorkest. De hele voorstelling (met verteller) van “Ik heb een melodietje in mijn hoofd” werd vertolkt. Dat is natuurlijk erg knap om dit in 1 dag voor elkaar te krijgen. Alle leerlingen van Euterpe hebben het ontzettend naar de zin gehad. Dus al met al een geslaagde muziekdag!

Euterpe heeft dit jaar een jubileumjaar en bestaat 50 jaar. 22 februari speelt de samenspelgroep in Maartenshof om 15.30. Op zaterdag 22 maart is ons traditionele jaarconcert wat deze keer geheel in het teken staat van het jubileum. 26 april geeft Euterpe haar eerste Koningsconcert. En als klap op de vuurpijl heeft Euterpe het voor elkaar gekregen dat de Marinierskapel der Koninklijke Marine naar Tholen komt en wel op vrijdag 23 mei om 20.00 in de Meulvliet. Kaartjes á 15 euro te bestellen via www.euterpe.nl/bestel Zorg dat je er bij komt!

jp2014